ISO 22716:2017 BONES PRÀCTIQUES DE FABRICACIÓ DE PRODUCTOES COSMÈTICS

Awesome Image

Norma ISO 22716: 2017: Bones pràctiques per la fabricació de productes cosmètics

La norma ISO 22716:2017 engloba un seguit de bones pràctiques de fabricació de cosmètics (BPFC), les quals s'apliquen no només a la fabricació, sinó també al control, a l'emmagatzematge i l'expedició de productes cosmètics de qualsevol tipus. Les bones pràctiques de fabricació que inclou la ISO 22716, tenen la funció d'orientar a totes aquelles empreses que es dediquin a la fabricació de productes cosmètics, establint una sèrie de requisits a complir, a través de les diferents etapes que intervenen en el procés de fabricació. Aquestes BPFC de la normativa ISO 22716:2017 donen uns consells a nivell pràctic i organitzatiu, estretament relacionats amb la gestió de factors humans, tècnics i administratius, que puguin incidir en la qualitat final del producte. Tal com estableix el Reglament 1223:2009 en el seu article 8, la fabricació de productes cosmètics es durà a terme en base a les bones pràctiques de fabricació, prenent la norma ISO 22716 com a referència de les bones pràctiques de fabricació.

Quines empreses haurien d'aplicar la ISO 22716?

Totes aquelles empreses públiques o privades pertanyents al sector cosmètic, independentment de la seva grandària o ubicació, estan en disposició d'aplicar la ISO 22716. . Es tracta d'una normativa totalment recomanable per empreses o organitzacions de la indústria cosmètica, ja que a més de fer un salt de qualitat a l'empresa i afavorir les bones pràctiques de fabricació, impulsarà l'expansió a nivell internacional, i millorarà la transparència. Alguns dels principals beneficis de l'ISO 22716: 2017:
  • - Augment de confiança i fiabilitat per part de clients i proveïdors.
  • - Major seguretat dels productes cosmètics fabricats.
  • - Millora l'optimització de processos.
  • - Reducció de qualsevol risc associat.
  • - Millora de la imatge pública.

Com implantar la ISO 22716?

A Tqconsultors comptem amb una àmplia experiència en l'aplicació de la normativa ISO 22716, i et donarem les pautes necessàries per al seu compliment, que et permetran dur a terme la fabricació dels teus productes cosmètics, en base a les bones pràctiques de fabricació exposades a la ISO22716. Si tens qualsevol dubte al respecte, pots contactar amb nosaltres sense cap tipus de compromís, i t'oferirem tota la informació i assessorament que necessitis.