17025 LABORATORI

Awesome Image

Norma ISO 17025 per a laboratoris d'assaig i calibratge

L'ISO 17025 és una normativa pensada per a laboratoris d'assaig i calibratge, la qual estableix una sèrie de normes a aplicar en el desenvolupament de sistemes de gestió, amb l'objectiu de millorar la qualitat de les seves activitats administratives i tècniques. Un laboratori que compleixi la norma ISO 17025 pot garantir la seva competència tècnica, així com la validesa dels seus resultats, responent a les exigències dels organismes i oferint una major credibilitat als seus clients. El principal objectiu de la UNE EN 17025 és assegurar la competència i fiabilitat dels resultats analítics realitzats pel laboratori. Per això, estableix una sèrie de requisits tant de gestió com tècnics, que incidiran directament sobre la qualitat de la feina realitzada. Es tracta d'una norma que afavoreix el coneixement col·lectiu, així com la integració de tots els empleats, augmentant la flexibilitat de cara a l'adaptació de les seves necessitats, i permetent prevenir problemes, per trobar la solució més adequada, en el menor temps possible.

Qui pot implantar un sistema de gestió basat en la norma ISO 17025?

Qualsevol laboratori d'assaig i / o calibratge podrà implantar un sistema de gestió basat en la norma ISO 17025, independentment de la seva grandària o ubicació geogràfica. La intenció de la ISO 17025 és dissenyar un sistema de gestió de qualitat, simplificat, i ajustat a les necessitats de cada laboratori. Cada un dels països membres de l'organització ISO, disposa d'un organisme per a l'acreditació de la normativa ISO 17025. A Espanya, l'organització corresponent és l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC).

Com acreditar un laboratori segons la ISO 17025?

Des de Tqconsultors posem a la teva disposició la nostra àmplia experiència en l'acreditació de la norma ISO 17025 en laboratoris. Disposem d'un ampli equip d'auditors professionals, que s'encarregaran de realitzar una completa i personalitzada auditoria del teu laboratori, i de dur a terme la millor gestió per acreditar el teu laboratori segons la ISO 17025.